În primele etape ale vieţii, responsabilitatea educării copilului revine familiei. În mod firesc, părinţii sunt primii educatori ai copilului. Copiii sunt apoi înscrişi în grădiniţă, instituţie care le asigură condiţiile necesare pentru dezvoltarea în concordanţă cu nevoile individuale. Vine apoi rândul profesioniştilor din grădiniţe şi şcoli să se ocupe de educarea şi formarea copiilor printr-o metodologie şi un curriculum specific vârstei acestora.
Grădiniţa este un important mediu de socializare, îi ajută pe copii să interacţioneze cu alţi copii, dar şi cu adulţi şi le oferă acestora un mediu primitor, adecvat învăţării. Totodată, grădiniţa oferă suport pentru valorificarea potenţialului fizic şi psihic al fiecărui copil, pentru dezvoltarea capacităţii de a intra în relaţie cu ceilalţi copii şi cu adulţii. De asemenea, grădiniţa sprijină copilul în interacţiunea cu mediul, favorizează descoperirea de către fiecare copil a propriei identităţi şi îi formează o imagine de sine pozitivă. Dar educaţia copiilor, priviţi ca cei mai tineri membri ai unei comunităţi, este responsabilitatea întregii comunităţi. Ea este leagănul creşterii şi devenirii copiilor ca viitori adulţi responsabili de menirea lor în folosul întregii comunităţi, motiv pentru care cel mai important parteneriat care este necesar a fi implementat este cel dintre grădiniţă şi familie.
Suntem o echipă al cărui obiectiv îl constituie dezvoltarea armonioasă și în deplină siguranță a copilului tău. “Îngerașul” tău va simți că locul pe care noi îl punem la dispoziție are toate lucrurile care îi sunt lui dragi: jucării, papa bună, zâmbete, încurajări care amintesc de căldura unui cămin. Și nu numai atât: va simți că grija și încrederea sunt două constante profund umane.