Children Care Center organizează tabere montane de aventură (vară) și de iarnă (ski), în diverse locații din România, tabere adresate copiilor preșcolari (3-6 ani)). Acestea se realizeză prin parteneriate cu cluburi sportive specializate, respectând legislația specifică organizării taberelor școlare (OMEN nr. 3.060/2014 și OMEN 3.637/2016)

Instituția noastră propune copiilor o experienţă inedită de dezvoltare personală prin mijloace sportive multivalente şi activităţi asociate în care cultura se împleteşte cu sportul, pasiunea cu buna dispoziţie şi sănătatea cu educaţia. Grija noastră este orientată spre modelarea inteligenţei motrice şi emoţionale, dezvoltarea capacităţilor coordonative şi susţinerea potenţialului creativ individual. Urmărim stimularea încrederii în propriile posibilităţi, a comunicării în echipă, rezolvarea problemelor, responsabilizarea şi adaptabilitatea. Coordonatele muncii noastre sunt date de învăţarea experienţială, stimularea lucrului în echipă, responsabilizarea prin sarcini individuale şi accesarea unui portofoliu de activităţi sportiv-educaţionale interactive. Prin toate acestea dorim să contribuim la pregătirea noii generaţii de copii şi adolescenţi pentru viitor.

Aerul pur şi curat, împrejmuirile montane diversificate, activităţile sportive, recreative și de aventură desfăşurate adecvat vârstei şcolare și preșcolare, spiritul dedicat copiilor al instructorilor şi personalului însoţitor, hrana sănătoasă şi bogată, precum şi spiritul de independenţă şi curaj insuflat copiilor, sunt premisele unei săptămâni de neuitat pentru toţi participanţii la tabără. Vă invităm cu drag să permiteţi copiilor dvs. să pătrundă tainele aventurii, a dragostei pentru natură şi mediu, precum şi dobândirea curajului şi a spiritului de independenţă.

Programul general al taberelor montane de vară cuprinde diverse activităţi: parc de aventură, tiroliană, rapel și escaladă, tir cu arcul și arme de airsoft, prim ajutor interactiv (test de iscusință), excursii și drumeții montane, tehnici de supraviețuire în munți, orientare turistică (busolă și hartă), noțiuni de speologie și explorări peșteri, jocuri de echipă, jocuri de echilibru, concursuri sportive, pregătire fizică și de rezistență, exerciții gen fitness și gimnastică organizate în aer liber, teatru, pantomimă, karaoke, activități de craft, creative și artistice, activități de formare a independenței personale, activități de dezvoltare emoțională, socială și de comunicare, activități de cunoaștere, creare și întărire spirit de echipă, curaj și personalitate, foc de tabără, discotecă, tombolă, premiere.

Programul general al taberelor de iarnă (ski) cuprinde în principal activităţi de iniţiere în domeniul schiului şi/sau dezvoltare a acestui sport (în funcţie de nivelul fiecărui copil). De asemenea, nu vor lipsi diverse activităţi specifice de iarnă: iniţiere în alpinism, orientare turistică, noţiuni de geografie zonală, mini-excursii, jocuri de echipă, concursuri, jocuri de cabană, discotecă, tombolă, premiere.

Activitățile din cadrul taberelor se realizează în funcţie de capacităţile şi abilităţile copiilor  participanţi, şi sunt adaptate pe măsura vârstei copiilor participanți. Programul activităţilor este orientativ, se poate modifica în funcţie de vreme, precum şi de abilităţile şi cerinţele copiilor. Toate aceste activități au în spate o echipă de instructori specializaţi, cu multă experiență şi dedicaţi muncii cu copii.